Projecte de Compassionate Mind Training (CMT)

L’Entrenament Mental Compassiu (CMT) és un enfocament basat en l’evolució i la neurociència de la compassió per a l’alleujament de les dificultats de salut mental i la promoció del benestar. Un dels majors desafiaments als quals s’enfronta la humanitat és com estimular les maneres de pensar amb compassió i la resolució de problemes en benefici de tots i totes.

En aquest innovador programa, es guia a les persones participants en l’aprenentatge sobre com desenvolupar les seves “ments compassives”. Cada sessió inclou una mescla de contingut psicoeducatiu, exercicis i pràctiques experimentals, discussió en grup, vídeos i treball escrit. A mesura que avancen les sessions, les participants aprenen com desenvolupar i accedir a les seves ‘ments compassives’, i com poden fer-les servir per a reduir l’autocrítica, equilibrar les emocions negatives fortes i tornar-se més compassives amb elles mateixes i altres persones.

Durant el programa, les persones participants aprendran: (a) Com les nostres ments són naturalment susceptibles de quedar atrapades en “bucles” de pensaments i emocions negatius; (b) El model dels “tres sistemes emocionals” i quants de nosaltres podem quedar-nos atrapats en un desequilibri emocional; (c) Què és la compassió, quins atributs ajuden a facilitar-la, què pot bloquejar-la i com podem entrenar les nostres ments en ella; (d) Que la compassió pot venir en tres “fluxos” diferents: cap als altres (compassió pels altres), des dels altres (compassió dels altres) i cap a nosaltres mateixos (autocompassió); i (e) A desenvolupar habilitats per a equilibrar les seves emocions, d’atenció plena i compassió.

Les participants tindran l’oportunitat de desenvolupar habilitats en:

  • Mindfulness: explorarem el poder de l’atenció i la consciència, i practicarem una varietat d’exercicis de mindfulness que poden ajudar les persones a desenvolupar una major estabilitat de l’atenció.
  • Respiració: practicar com uns certs tipus de ritme respiratori ajuden a calmar el cos i, en conseqüència, la ment.
  • Compassió: explorarem com desenvolupar la seva “ment compassiva” a través d’una varietat de pràctiques, incloses les que involucren memòria, imatges, acció incorporada, emoció i pensament.

Aquest programa d’entrenament de la ment compassiva està adaptat del treball innovador del psicòleg de renom internacional i creador de la Teràpia Centrada en la Compassió (CFT), el professor Paul Gilbert, per part dels doctors Dr. Chris Irons i Dr. Charlie Heriot -Maitland de l’Balanced Minds, UK (https://balancedminds.com), els que tenen més de 25 anys d’experiència treballant en el camp de la compassió, la vergonya i l’autocrítica, i que han treballat molts anys en estreta col·laboració amb el professor Gilbert.

Aquest programa ha estat traduït i adaptat a aquest projecte pel Dr. Álvaro Ponce de l’Associació Conexus, qui és instructor autoritzat del programa i s’ha format sota la supervisió del Dr. Chris Irons.

Con el apoyo de: