Les iniciatives per a implicar, mobilitzar i organitzar als homes amb la intenció de prevenir les violències masclistes i promoure la igualtat de gènere han anat augmentant en els últims vint anys a Amèrica del Nord.

Aquest augment ha ocorregut tant a nivell local en comunitats i campus universitaris, com a nivell estatal i territorial, i de manera nacional i global. En el context dels EUA, no hi ha moltes estratègies a nivell estatal que coordinin les iniciatives per a la implicació dels homes. No obstant això, ha emergit una nova xarxa de treball a nivell nord-americà (els Estats Units i el Canadà) per a involucrar a professionals que treballen amb homes i a les organitzacions (la Xarxa Nord-americana per a la Implicació dels homes, NAMEN, per les seves sigles en anglès).

Cada vegada és més reconegut i acceptat que si volem prevenir veritablement les violències masclistes i promoure la igualtat de gènere, els homes han de participar de manera activa així com liderar aquestes iniciatives (i fer-ho en associació amb les dones).

El manual “El continuum de la implicació masculina“, creat per Rus Funk, descriu un model que va desenvolupar ell mateix fa més de vint anys per a implicar els homes, però que ha actualitzat, i l’ofereix ara renovat. En aquests vint anys s’ha utilitzat àmpliament als campus, en la comunitat i també internacionalment. Aquesta publicació explica, aclareix i proporciona algunes de les lliçons apreses en aplicar aquest model en les iniciatives dutes a terme en les comunitats i els campus.

El Continuum de la implicación masculina_page-0001