Treballem pel teu benestar

L’Associació CONEXUS Atenció, Formació i Investigació Psicosocials està formada per psicòlegs i psicòlogues amb una àmplia trajectòria i experiència en l’atenció a persones en els àmbits familiar, social i de la salut, així com en la formació d’equips professionals i en la recerca. L’objectiu de CONEXUS és la millora del benestar i de la salut de les persones, especialment d’aquelles persones en situació de dificultat, crisi, violència o desigualtat.

A través de l’atenció psicosocial a dones, homes, infants i adolescents, volem promoure la millora de les relacions afectives i familiars, l’erradicació de la violència, i uns estils de vida saludables i igualitaris. A més, duem a terme formació a professionals, empreses i institucions sobre aquestes matèries, i elaborem recerques, tant teòriques com aplicades, per tal de millorar la intervenció i ampliar coneixements.

Objectius ODS

En l’àmbit de la Salut i el benestar com a entitat que també és centre sanitari que dona suport psicològic en diferents aspectes i que fomenta el benestar psicosocial a través de la detecció de necessitats, la formació de professionals de la salut i l’atenció a aquestes problemàtiques directament. Actualment a través del projecte de Drogues i Violència, amb la Subdirecció de Drogodependències de la Generalitat, s’estan formant referents en cada centre d’atenció i seguiment a drogues, s’han generat dues guies d’actuació i vàries recerques. Així també a través del projecte ENGAGE dirigit a la detecció de violència en serveis sanitaris.

En l’educació de qualitat estem impulsant dins del projecte europeu ERASE la formació del professorat en l’abordatge de les violències masclistes entre adolescents de 12 a 18 anys, a més de tota la tasca d’educació directa que fem en escoles i instituts a través de convenis amb diferents ajuntaments. A més, s’està desenvolupant un projecte Erasmus+ per a la prevenció de violència dirigit específicament als nois en format online i app. També s’ha elaborat una avaluació d’impacte del programa GEAR encara no publicada.

Pel que fa al treball decent i el creixement econòmic i la reducció de les desigualtats, el programa Us Correspon per a empreses dona suport a iniciatives de formació i sensibilització de cara a la igualtat de gènere entre homes i dones, la coresponsabilitat, el benestar psicològic i l’abordatge de la violència amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. De la mateixa manera el program PARESP forma a futurs pares i pares recents en la coresponsabilitat i les cures, així com a professionals que atenen a aquests homes. També el projecte europeu FOMEN permetrà educar a homes immigrants i refugiats en aspectes relacionats amb la igualtat de gènere.

Conexus participa en aliança de diferents associacions transnacionals, comissions i formacions institucionals amb la idea de desenvolupar una cultura de la cura i la no violència des de les administracions públiques i la societat civil.

La junta directiva de CONEXUS està formada per

Oriol Ginés Canales
Oriol Ginés Canales
Soci fundador i President de l’associació Conexus. Psicòleg i psicoterapeuta, formador i investigador, Diploma d’Estudis Avançats en el Programa de Doctorat “Cognició, emoció i conflictes interpersonals” (UB).
Heinrich Geldschläger
Heinrich Geldschläger
Soci fundador de l’associació Conexus. Psicòleg i psicoterapeuta,
formador i investigador, Màster en Teràpia Cognitiu-Social (UB). Especialitzat en violència
masclista i en intervenció amb homes, membre de la junta de Work with Perpetrators of Domestic
Violence in Europe (WWP EN)
Álvaro Ponce Antezana
Álvaro Ponce Antezana
Soci fundador de l’associació Conexus. Psicòleg i psicoterapeuta,
supervisor, formador i investigador, Doctor en Psicologia Social (UAB), Màster en Teràpia Cognitiu-
Social (UB). Utilitza en la seva pràctica professional les psicoteràpies basades en Mindfulness i la Teràpia Focalitzada en la Compassió (CFT)
Cristina Falcón Quintana
Cristina Falcón Quintana
Psicòloga, psicoterapeuta i formadora, Màster en Teràpia Cognitiu Social (UB), Postgrau en Psicopatologia Clínica (UB) i Psicòloga General Sanitària. Experta a la gestió de conflictes interpersonals mitjançant el model CNV de Marshal Rosenberg
Marta Carrera Crespo
Marta Carrera Crespo
Psicòloga i psicoterapeuta, Màster en Teràpia Cognitiu-Social (UB) i
actualment psicòloga del centre SPOTT de la Diputació de Barcelona.
Joan Andreu Ginés Canales
Joan Andreu Ginés Canales
Llicenciat en Dret, Postgrau en Mediació. Actualment al
Departament de gestió de prestacions de FREMAP.