Tallers en escoles, instituts i universitats

A Conexus entenem que la feina que fem a l’entitat no tindria sentit si no anés acompanyada de tasques de prevenció i de sensibilització. És per això que des de l’inici hem estat duent a terme tallers i activitats per a escoles, instituts i universitats, així com per altres contextos de lleure on hi participen infants, adolescents o joves. Les temàtiques amb les quals solem treballar són:

  • Rols i estereotips de gènere

  • Relacions sexo-afectives

  • Prevenció de la violència masclista i promoció de formes igualitàries de relacionar-se

  • Noves masculinitats

  • Visibilització i promoció de la diversitat sexual, afectiva i de gènere

Els tallers solen tenir una duració d’entre una i dues hores, i es treballa sempre amb dinàmiques que possibilitin la participació activa de l’alumnat, a fi i efecte que les reflexions es construeixin desde la seva pròpia experiència.

Treballem en col·laboració amb la Plataforma unitària contra les violències de gènere, que ofereix la possibilitat de subvencionar els tallers dins del seu projecte Trenquem el silenci. Per consultar sobre aquesta opció ens podeu contactar directament o podeu fer-ho a través del correu de la mateixa plataforma.

Existeix un curs per a adolescents i estudiants de les universitats per formar part d’una xarxa de voluntariat contra la violència a través del Programa per a les Universitats, Adolescents i Joves i suport psicològic en casos de violència masclista.