CURS HÍBRID

NOVA CONVOCATORIA

Dijous 4 i divendres 5 de juliol 2024 de 16h a 20h (CET).

Les sessions es realitzaran presencialment i en streaming a través de Zoom.

Descripció del curs

La intervenció amb les mares i els infants que han viscut violència de gènere és una de les mesures fonamentals per a completar el suport a les víctimes, fent-lo en el marc d’una estratègia d’abordatge integral d’aquest greu problema social.

Disposar d’eines i coneixements que permetin abordar tant als nens i nenes com a les seves mares és d’especial importància per a tota mena de serveis que atenen aquestes persones.

El curs que oferim té com a objectiu principal proporcionar a les persones amb professions de l’àmbit de la salut, l’educació, la justícia, o de l’àmbit psicosocial, una formació sobre l’abordatge de les nenes, nens, adolescents i les seves mares víctimes de la violència masclista. Es pretén oferir comprensió sobre la problemàtica que els possibiliti detectar, derivar a serveis especialitzats i conèixer com es realitza la intervenció directament en el Programa d’Atenció Integral contra la violència masclista.

El curs té un cost total de 180 €. Per a les matrícules realitzades abans del dijous 30 de maig 2024 el preu serà de 120 €.

Objectius del curs

  • Visibilitzar als fills i filles de les dones víctimes de violència masclista com a víctimes de la mateixa violència.

  • Introduir el rol matern dins de la consideració de les dones víctimes de violència masclista en l’àmbit familiar.

  • Dotar a les i els professionals d’un coneixement específic sobre els drets dels nens, nenes i adolescents, el seu desenvolupament evolutiu i les seves necessitats derivades de l’impacte de la violència viscuda.

  • Proporcionar a les i els professionals tècniques per a efectuar una primera valoració de l’estat i les necessitats dels nens, nenes i adolescents víctimes de violència de gènere i com intervenir.

Programa

  • Tema 1: Fonaments

  • Tema 2: Detecció i derivació

  • Tema 3: Intervenció individual i grupal amb les mares
  • Tema 4: Intervenció individual i grupal amb infants i adolescents