Projecte ERASE GBV

ERASE GBV és un projecto cofinançat per la Unió Europea (dins del programa Rights, Equality, Citizenship, anteriorment Daphne) que té com objectivo millorar l’abordatge de la violència de gènere a les escoles de secundària a través de la formació de professionals (professorat i d’altres).

El projecte estarà coordinat per la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia) i té com a socis entitats especialitzades de Finlàndia, Croàcia i Espanya/Catalunya, des d’on participem l’Associació Conexus i la Facultat de Psicologia, Ciències d’Educació i Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.

Els principals objectius del projecte són:

  • Augmentar la consciència i la capacitat de canviar les normes socials i el comportament en relació a la violència masclista, la igualtat de gènere i les relacions saludables del professorat universitari, estudiants de magisteri de secundària, professorat i altres professionals de les escoles secundàries (orientació, psicologia, pedagogia, educació social, infermeria, etc.).

  • Formar professionals presents i futurs que sàpiguen a conèixer i identificar la violència de masclista, així com l’alumnat que hagi experimentat o hagi estat testimoni de violència física, emocional o sexual en la llar o a l’escola, i animar a l’alumnat a revelar i informar de les incidències de violència.

L’activitat principal del projecte serà el desenvolupament i implementació de 4 programes de formació modulars en violència masclista per als grups objectiu. El programa de formació sensibilitzarà i oferirà habilitats en el reconeixement, la prevenció i la intervenció precoç en violència masclista, encoratjant les revelacions i possibles denúncies i assistint a les víctimes en la cerca de suport especialitzat.

Conexus Projecte ERASE