atenció
PSICOTERÀPIA

Per què acudir a psicoteràpia?

En l'actualitat la vida privada i les relacions socials de les persones han experimentat canvis i transformacions significatives. Les exigències socials són cada vegada més grans i més difícils de complir. Hem d'aprendre a mantenir-nos sota control davant les situacions desafiants, a tenir la certesa del que hem de fer gairebé en tot moment, a ser eficients i a arribar a l'èxit en els nostres projectes sempre amb una capacitat d'esforç independent de la nostra experiència afectiva real.

Aquestes formes de vida han dificultat la conformació de situacions i moments en els quals puguem teixir intimitat amb altres persones o de permetre'ns un espai. Permanentment estem en connexió amb dispositius mòbils els set dies de la setmana i les vint-i-quatre hores del dia, però trobem cada vegada més desarrelament i desconnexió de la nostra pròpia experiència, dels nostres veritables sentiments i desitjos.

Totes aquestes condicions generen moltes vegades múltiples i variades dificultats psicològiques, que impliquen malestar i situacions de crisi davant dels esdeveniments vitals.

A CONEXUS considerem que la psicoteràpia és una eina útil i eficaç d'ajuda per a persones que es troben en aquestes situacions.

Creiem en les capacitats de les persones per a transformar i millorar les seves vides. Entenem que les persones són expertes en les seves problemàtiques i que, al costat de la nostra metodologia constructiva i comprensiva, així com de la nostra expertesa en els processos de crisi i desenvolupament humans, podem facilitar el canvi en les diverses problemàtiques plantejades.

Quins són els objectius de la psicoteràpia?

Els objectius principals de la psicoteràpia són ajudar a comprendre i apreciar-se millor, proporcionar habilitats per resoldre els problemes i plantar cara als desafiaments de la vida i encoratjar els esforços per trobar relacions més satisfactòries.

Abordem de forma integral els aspectes referits a les emocions, els vincles, les experiències personals, els pensaments, les formes de narrar i explicar les pròpies històries, les relacions i les maneres de percebre, tractar i acceptar el nostre cos i la nostra sexualitat.

El procés psicoterapèutic resulta útil i beneficiós en nombrosos aspectes, com ara un millor coneixement personal, millorar l'autoestima, la confiança, la comprensió en les relacions amb altres persones, en l'expressió de les emocions i en l'adopció d'un paper actiu i responsable en la pròpia vida.

Com funciona la psicoteràpia?

A CONEXUS entenem que les relacions humanes possibiliten els processos de transformació i canvi. Per això treballem per habilitar i construir espais de confiança. Un lloc segur on poder comprendre, analitzar i interpretar les pròpies vivències des d'una altra perspectiva.

En les sessions busquem activament desenvolupar, protegir i promoure l'autonomia i llibertat de les persones. Ens basem en el desenvolupament i desplegament dels processos personals que utilitzen i en la seva transformació.

En aquest sentit és important fixar un ritme adequat a les sessions que sigui respectuós amb les necessitats de cada persona. Que contempli la durada del treball en concordança amb les metes que es planteja cada persona, amb la seva energia, amb els desafiaments als quals s'enfronta i amb el desenvolupament dels esdeveniments. Tot això suposa oferir una atenció flexible respecte a la situació i a les circumstàncies de cada moment.

Aquesta atenció pot establir-se en el format més adequat a la problemàtica com teràpia individual, de parella, familiar o de grup.

A qui va dirigida la psicoteràpia?

És recomanable per a persones adultes, adolescents i infants que es troben en situacions de malestar o patiment per problemes o dificultats emocionals i afectives, relacionals, sexuals, socials, escolars, laborals, existencials o d'identitat. 

Els problemes que tractem en teràpia poden manifestar-se en símptomes com ansietat, depressió, fòbies, estrès, inseguretat, baix rendiment escolar i laboral, o trastorns del son, psicosomàtics, sexuals, alimentaris o de conducta.